Καλωσήλθατε !

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το προσωπικό μου blog. Θα χαρώ να μάθω τις απόψεις σας ή και τις ιδέες σας, για θέματα που σας απασχολούν! Ανδρέας Κατσούρης

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

(24.12.2010)
Η αξιοπιστία είναι καθοριστική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας. Αν αυτή καταβαραθρωθεί, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν τα κόμματα που ασκησαν την εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες, η δημοκρατία πάσχει και κινδυνεύει να αναιρείται ουσιαστικά, με σοβαρές συνέπειες για τον τόπο.
Η σημερινή κυβέρνηση και πρωτίστως ο πρωθυπουργός της χώρας πρωταγωνιστεί σε αυτό τον τομέα, βυθίζοντας στο ναδίρ κάθε ίχνος αξιοπιστίας που τυχόν εξακολουθούσε να υπάρχει.
Πρώτα πρώτα με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, για να ανέλθει στην εξουσία, τις οποίες αναίρεσε προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις!
Δεύτερο, οδήγησε τη χώρα συνειδητά στα δεσμά του ΔΝΤ και έκτοτε μηρυκάζει συνεχώς «μνημόνιο ή χρεοκοπία», με στόχο την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων που ως εντολοδόχος της «τρόϊκας» αναντιρρήτως και υποτελώς εκτελεί, και μάλιστα αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτό, αφου δέχεται τις «φιλοφρονήσεις» των δανειστών.
Οι επικοινωνιακοί σύμβουλοί του φαίνεται ότι αρέσκονται, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είναι ευεπίδεκτος, στα «σλόγκαν» του τύπου «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», «μνημόνιο ή χρεοκοπία», «ή ψηφίζετε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή πάμε σε εθνικές εκλογές» κ.ά. Αν εκλάβουμε ως οιωνό το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», το οποίο με την άνοδο  του κ. Παπανδρέου στην εξουσία μετατράπηκε στο «βουλιάζουμε», τότε το μέλλον είναι δυσοίωνο και αναφορικά με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία», το οποίο με την πολιτική του ΔΝΤ και της ‘τρόικας’ και του υποτακτικού εκτελεστού των εντολών τους του κ. Παπανδρέου κινδυνεύει πιθανώτατα να μετατραπεί σε «χρεοκοπία».
Η συνειδητή αναντιστοιχία λόγων και έργων, προεκλογικών και μετεκλογικών, δηλαδή με απλά λόγια οι ψευτιές και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού, συνιστά τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνταγματική ασφαλιστική δικλειδα, ώστε ένα τέτοιο κόμμα και ένας τέτοιος πολιτικός να εκπίπτει αυτομάτως του αξιώματός του και να στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων για μια τουλάχιστον δεκαετία. Έτσι ό λαός πέφτει συνεχώς θύμα των εκάστοτε επιτηδείων πολιτικών και κομμάτων, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο για την κατάληψη της εξουσίας.
Ένα δειγματοληπτικό κατάλογο των αντιφατικών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και τώρα που ασκεί την εξουσία, προσφέρει στους αναγνώστες της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12ης Δεκεμβρίου, όπως είναι οι περιπτώσεις του ΟΣΕ, της ΟΑ, της COSCO, της «περαίωσης», της αύξησης του ΦΠΑ, τους ημιυπαίθριους κλπ. Η στάση του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ ήταν «ΟΧΙ σε όλα», ενώ τώρα είναι «ΝΑΙ σε όλα»!
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα σχετικά με το πού μας οδηγεί η πολιτική που εφάρμοσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, ποια θα είναι η κατάληξη. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους δανειστές της χώρας μας είναι να εισπράξουν τα χρήματά τους! Η πολιτική, ωστόσο, που επιβάλλεται, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, και η σκληρή φορολογία, άμεση και έμμεση, ιδιαίτερα με την ακρίβεια και την αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση της ανεργίας και η παρατεταμένη ύφεση, το τεράστιο χρέος που το 2013 θα ανέλθει στο 160% του ΑΕΠ και στα 450 δισεκατομμύρια, προοιωνίζουν ένα καταστροφικό μέλλον.
Ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ κομπάζουν για την επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους. Δεν ομολογούν, ωστόσο, ότι αυτό συνεπάγεται την «πτώχευση» των Ελλήνων πολιτών για τις επόμενες δεκαετίες! Αλοίμονο στις νέες γενιές που θα δουλεύουν, όσοι από αυτούς θα βρίσκονται στην Ελλάδα και θα έχουν δουλειά και δεν θα έχουν ξενιτευτεί, για να ξεχρεώσουν τα βάρη που επεσώρευσαν στην πλάτη τους ανάλγητα και απερίσκεπτα οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, αρχής γενομένης πρωτίστως με τον άκρατο λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου!
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο πρωθυπουργός, αντί να μειώσει τις δαπάνες και τις σπατάλες, με τον πρόσφατο ανασχηματισμό δημιούργησε μια από τις πολυπληθέστερες κυβερνήσεις αυτού του τόπου, τη στιγμή που άλλες, πολύ μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες, έχουν κυβερνήσεις με τον μισό περίπου αριθμό υπουργών από ό,τι στη χώρα μας. Αυτό βέβαια έγινε λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων, για να κατασιγάσουν κάποιες φωνές πασοκικών συνδικαλιστών! (Γι’ αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε).
Η Βουλή συνεχίζει τις σπατάλες σαν να μη συνέβη τίποτα, οι «βολεμένοι» υπάλληλοι της Βουλής ή μέσω της Βουλής, συγγενείς των βουλευτών και άλλων ανώτατων αξιωματούχων, συνεχίζουν το «φαγοπότι», τα εξωφρενικά προνόμια των βουλευτών ούτε κάν λόγος γίνεται για να περικοπούν, η επιχορήσηγη των κομμάτων συνεχίζεται για να καλοπερνούν οι κομματκοί εγκάθετοι όλων των κομμάτων, ο αριθμός των «τριακοσίων» βουλευτών καλά κρατεί κλπ.
Διαβάζουμε ότι τάχα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «δυσανασχετούν» με τα μέτρα! Όταν τα ψήφιζαν πού βρισκόντουσαν; Τα είχαν μελετήσει ή ψήφιζαν το «μνημόνιο», επειδή αυτή ήταν η άνωθεν εντολή; Πού είναι η ανεξαρτησία του βουλευτού, ο οποίος πάνω από όλα πρέπει να εκπροσωπεί το λαό και όχι να είναι όργανο του κόμματος;
Πού ξανακούστηκε να ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο ρυθμίσεις και άρθρα του «μνημονίου» που ουσιατικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα υποτελή στο ΔΝΤ και τους δανειστές της; Πόσοι βουλευτές γνώριζαν και πόσοι πολίτες γνωρίζουν, μετά από παρέλευση τόσου χρονικού διαστήματος, ότι μια από τις πρόνοιες ορίζει ότι "Ούτε ο Δανειολήπτης (δηλαδή η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σε περίπτωση: δίκης, κατάσχεσης (συντηρητικής ή αναγκαστικής) είτε αναγκαστικής εκτέλεσης και σε οποιαδήποτε περίπτωση άλλης ενέργειας ή διαδικασίας σχετικά με τη Σύμβαση" και ότι η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας "αμετάκλητα και άνευ όρων"!
Δηλαδή, σε περίπτωση χρεοκοπίας οι δανειστές έχουν το δικαίωμα, τους το παραχώρησε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνησή και το κόμμα του, καθώς και όσοι άλλοι το ψήφισαν, να «ξεπουλήσουν» όποιο περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδος θέλουν, για να εισπράξουν τα χρήματά τους!!!
Και γιατί ο πρωθυπουργός δεν δίνει μια οριστική απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν και τις οποίες πρόσφατα ο μέγας μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης υπενθυμίζει στο κάλεσμά του προς τους πολίτες, δηλαδή τις προσφορές για βοήθεια, πριν από την προσφυγή στο ΔΝΤ, από μεγάλες χώρες, όπως είναι η Κίνα και η Ρωσσία, πιο συγκεκριμένα:
1. Την προσφορά της Ρωσσίας για οικονομική βοήθεια με προϋπόθεση την ενεργοποίηση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης και της δυνατότητας επισκευής πολεμικών πλοίων της στη Σύρο (όπως γινόταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία) και
2. Την προσφορά της Κίνας να ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, να δανείσει τη χώρα μας όποιο ποσό ήταν αναγκαίο για τη λειτουργία της χώρας, με 1% επιτόκιο και να ενισχύσει τον τουρισμό μας.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου απέρριψε όλες αυτές τις προτάσεις;
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών (Scandec Org), [Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας] πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση, πριν υπογράψει το μνημόνιο, χρηματική ενίσχυση 250 δις ευρώ με αντιπαροχή την έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες στον ελληνικό χώρο με ποσοστά κέρδους 80% στους πρώτους και 20% στην Ελλάδα για εξόφληση του χρέους και η ελληνική κυβέρνηση ούτε κάν απάντησε;
Αν αληθεύουν όλα αυτά, ο κάθε σκεπτόμενος ελεύθερα πολίτης μπορεί να συναγάγει αβίαστα το εφιαλτικό συμπέρασμα που προκύπτει από την πολιτική που εφαρμόζει ο νυν πρωθυπουργός της χώρας κ. Γεώργιος Παπανδρέου!
Εκπλήσσει τέλος το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με τον κ. Σαμαρά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως επέφερε με τη γνωστή δήλωσή του ότι θα μηδένιζε το έλλειμμα μέσα στο 2011! Αυτό που περιμένει ο κόσμος από τον κ. Σαμαρά και την αξιωματική αντιπολίτευση είναι, πρώτον, ενημέρωση του λαού για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η τωρινή κυβέρνηση και, δεύτερο, μια εμπεριστατωμένη και πειστική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Ούτε το ένα πράττει ούτε το άλλο ο κ. Σαμαράς και η σκιώδης κυβέρνησή του! Περιμένει απλά να σαπίσει το «μήλο», να πέσει, για να καταλάβει απλά την εξουσία; Ο κόσμος που τον ψήφισε κάθε άλλο παρά αυτό περιμένει από αυτόν!
Τέλος, ποια αξιοπιστία μπορούν να εμπνεύσουν στον λαό τα κόμματα εξουσίας, τα οποία, πρώτον, δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους, αφού λόγω υπερδανεισμού χρωστούν στις τράπεζες η ΝΔ 120 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 112 εκατομμύρια, και, δεύτερο, αφού και τα δύο δέχτηκαν στα ταμεία τους «μαύρο» χρήμα από τις δωροδοκίες της SIEMENS, σύμφωνα με την γνωστή ομολογία Τσουκάτου και την απόφαση της  Γερμανικής Εισαγγελίας;
 Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
 Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου