Καλωσήλθατε !

"Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το προσωπικό μου blog. Θα χαρώ να μάθω τις απόψεις σας ή και τις ιδέες σας και να συζητήσουμε για θέματα που σας απασχολούν!"
Ανδρέας Κατσούρης

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ !

(3.2.2011)

Και πάλι το λεγόμενο «άσυλο» στο προσκήνιο με αφορμή την οργανωμένη από «Έλληνες» κατάληψη της Νομικής Σχολής από οικονομικούς μετανάστες – «απεργούς πείνας»!

Δυό προβλήματα που έγιναν ενδημικά και επικίνδυνα για τη χώρα και τα οποία με περισσή υποκρισία τα κόμματα, όλα τα κόμματα, τόσα χρόνια δεν θέλησαν να τα αντιμετωπίσουν, αλλά αντίθετα θυσίασαν και θυσιάζουν τα πάντα, φτάνει να εξυπηρετηθεί το κακώς εννοούμενο κομματικό συμφέρον.

Τα μεν κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συναγωνίζονται, ποιο θα δείξει περισσότερο τον «ανθρωπισμό» του, με πολιτικές που μακροχρόνια θα καταστήσουν την Ελλάδα μια χώρα που σταδιακά οι Έλληνες θα καταστούν μειονότητα! Το ΚΚΚ ζητά τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, τα δυο δηλαδή εκατομμύρια μουσουλμάνων που κατέκλυσαν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη και τη ζωή των κατοίκων ανυπόφορη! Την ίδια πολτική ακολουθούν και τα άλλα μικρότερα κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ, για τους ίδιους λόγους.

Μερικοί άλλοι, χωρίς καμιά απολύτως έγνοια για τη χώρα και το μέλλον της, εκμεταλλεύονται για ίδιο όφελος τους μετανάστες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αρκεί οι ίδιοι να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς με την πολιτική τους ή μάλλον με την έλλειψη σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής άφησαν το πρόβλημα να οξυνθεί τόσο που η επίλυσή του σήμερα είναι πολύπλοκη πολυδάπανη και επικίνδυνη. Εξ άλλου τα ίδια αυτά κόμματα δεν δημιούργησαν και τα άλλα οξύτατα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της χώρας μας;
΄Ετσι βλέπουμε τα απαράδεκτα φαινόμενα που επαναλαμβάνονται καθημερινά τόσο στις γειτονιές της Αθήνας, όπου η βία και η ανασφάλεια κυριαρχούν, όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις και λιμάνια της Ελλάδος, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα.

Περπατάς στο κέντρο της Αθήνας, γύρω π.χ. από την Ομόνοια και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε Ασιατική πόλη!

Ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε απερίσκεπτα η Κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου άνοιξε την όρεξη για την είσοδο ακόμη περισσότερων μεταναστών από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες, μετά το κλείσιμο των παράνομων διόδων από τη Δυτική Μεσόγειο. Δεν είναι αυτός που από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων μίλησε για μια Ελλάδα με πληθυσμό πανσπερμία, όπως των Η.Π.Α., της οποίας φαίνεται να είναι γνήσιο τέκνο; Δεν διακήρυξε ότι θα είμαστε ένα «έθνος» Ελλήνων με Αλβανική, Πακιστανική, Μπαγκλατεσινή, Αφρικανική καταγωγή; Το «όνειρό» του, δυστυχώς, φαίνεται ότι σε μερικές δεκαετίες θα γίνει πραγματικότητα!

Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος εκατομμυρίων μεταναστών και μάλιστα μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι αδύνατο, όπως απέδειξε η παρουσία τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, να αφομοιωθούν και να ενσωματωθούν.

Επείγει η αναθεώρηση της πολιτικής για τη μετανάστευση, ώστε να περιοριστεί δραστικά η παρουσία τους στην Ελλάδα. Επείγει επίσης, εφόσον χρειάζεται εργατικό δυναμικό, η οργανωμένη από την πολιτεία εισαγωγή οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι μετά από ορισμένο χρόνο διαμονής εδώ, θα πρέπει να επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Παρόμοιο πρόγραμμα έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία μπορεί να μιμηθεί το Ελληνικό κράτος.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, το άσυλο. Εδώ η υποκρισία και η ανευθυνότητα περισσεύει από όλους. Ποιο «άσυλο»; Άσυλο σημαίνει ελευθερία διακινήσεως ιδεών, ελευθερία διδασκαλίας και ελευθερία έρευνας. Ποιες ιδέες διακινούνται; Θα επέτρεπαν οι φανατικές αριστερίστικες ομάδες να έρθει στο πανεπιστήμιο και να μιλήσει π.χ ο Λε Πεν ή κάποιος άλλος που δεν συμμερίζεται τις ιδέες τους;

Ελευθερία διακινήσεως ιδεών υπάρχει πολύ περισσότερο έξω παρά μέσα στο Πανεπιστήμιο. Επομένως, γιατί συναγωνίζονται τα κόμματα για τη διατήρησή του; Για να γίνονται καταλήψεις κάθε λίγο και λιγάκι, για να καταστρέφεται η περιουσία του δημοσίου, για να παρεμποδίζονται και να καθυβρίζονται οι διδάσκοντες να ασκήσουν τα καθήκοντά τους; Για ποιο λόγο;

Ανεύθυνα συμπεριφέρονται και οι πρυτάνεις, οι οποίοι επιδιώκουν με τα γνωστά μέσα την κατάληψη της εξουσίας στα πανεπιστήμια, όταν όμως έρθει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, νίπτουν τας χείρας των, όπως εξ άλλου κάνουν και οι πολιτικοί υπεύθυνοι, επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο!

 Επιτέλους, κάποτε αυτή η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει υπεύθυνους και ειλικρινείς στις προθέσεις τους άρχοντες!

Σε μια δημοκρατική χώρα το άσυλο λειτουργεί ως θέατρο του παραλόγου. Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όπως βέβαια δεν έχει λόγο ύπαρξης το άσυλο των βουλευτών και των ασκούντων εξουσία. Η άμεση κατάργησή του είναι κάτι που η κοινωνία το απαιτεί, όπως έδειξαν παλαιότερες δημοσκόπήσεις.  Ο λαός όμως δεν ερωτάται! Οι άρχοντες αποφασίζουν και διατάσσσουν, με το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που λειτουργεί στη χώρα μας.

Μια και ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην ασφυκτική κηδεμονία του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, τουλάχιστον ας αποφασίσει να προχωρήσει σε τομές στην Ελληνική κοινωνία που τόσες δεκαετίες δεν τολμούσε κανείς να κάνει, ακόμη και τις στοιχειώδεις, λόγω του «πολιτικού κόστους» και της αρχομανίας. Για κάτι τέτοιο όμως φοβάμαι ότι δεν έχει ο σημερινός πρωθυπουργός ούτε τις ικανότητες ούτε τη θέληση.

Να ελπίσουμε σε κάτι καινούργιο που θα έρθει; Ο καιρός θα δείξει!  Προς το παρόν, με κόμματα και κυβερνώντες που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, ο λαός δεν προσδοκά και δεν πρέπει να προσδοκά κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου